понеделник, 2 август 2010 г.

Още двама от шестимата обвинени за боя в трамвай № 20 излизат на свобода

Още двама от шестимата обвинени за боя в трамвай № 20 излизат на свобода.

Софийският градски съд пусна сочения за тартор на групата Димитър Лазаров (26 г.) и 23-годишния Емил Алексиев с гаранции от по 2000 лв.Двамата бяха задържани на 6 юни след масовото меле в мотрисата. Тогава пострадаха петима души от антифашисткото сдружение “23 септември”, тръгнали на митинг в защита на обитатели на дома за бежанци в Бусманци. Според обвинението задържаните били членове на крайнодясното движение “Национална съпротива”.

На 23 юли Лазаров и Алексиев обжалваха ареста си заедно с Росен Кънев (25 г.). Тогава Районният съд пусна Кънев с мотива, че свидетелката Любомира Кирова казала, че не видяла нападателите, а след това изненадващо разпознала Кънев. Същото направила и с Лазаров. Подобни били и показанията на Юри Кръстев, който обяснил, че биячите били със суитчъри тип “нинджа” и с маски. Въпреки това разпознал Лазаров по овала на носа. Борис Боев пък още м. г. се оплакал, че е бит от Лазаров. “Още тогава справка показа, че в този ден Лазаров е бил в хотел във Велинград.

Очевидно става въпрос за личен конфликт на Боев с клиента ми”, обясни защитникът. Адвокат Людмил Рангелов заяви, че и Алексиев не е участвал в мелето в трамвая. “Бил е с родителите и брат си у дома”, обясни Рангелов. Според съдиите има известни доказателства за участието на двамата в инцидента, но тъй като няма опасност да се укрият или извършат друго престъпление ги освободи.

Владимира ГЕОРГИЕВА

препратка: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=561589&Reffere...r=RSS

ДОКАЗАН НЕОНАЦИСТ, С МНОГОБРОЙНИ РЕГИСТРАЦИИ в МВР КАТО ДИМИТЪР ЛАЗАРОВ ЛАЗАРОВ е ПУСНАТ ПОД ГАРАНЦИЯ???? ТОВА ПОРАЖДА РЕДИЦА ВЪПРОСИ, КОИТО ЩЕ ЗАДАДЕМ ШУМНО И ПУБЛИЧНО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар