неделя, 4 юли 2010 г.

"Да почистим стените на омразата!"СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
За събитие-акция на 1 юли 2010 от 10.00ч. пред оградата на Националната финансово-стопанска гимназия.

"Да почистим стените на омразата!"
Символна акция по отмиване и изчистване на нацистки свастики и графити с послания на расова омраза ще се проведе в София късната сутрин на Джулай морнинг, 1 юли 2010г.
Място: Пресечната точка на ул. Милин камък и ул. Калиакра, срещу двора на Националната финансово-стопанска гимназия.
Час: 10.00ч.
Продължителност: достатъчна, за да се премахнат посланията на омразатаНагледен материал: само две от многобройните неонацистки графити по улиците на столицата. /и като прикачени файлове/
Участници: "Акционистите": съмишленици на Платформата срещу открития и скрития расизъм, нео-нацизъм и политически мотивираното насилие, която беше сформирана след побоя на 6 юни над младежи, отиващи на граждански протест пред Затвора за чужденци в Бусманци.
Вместо работнически престилки Акционистите избират лекарските, защото обществото ни боледува от раковите образувания на неонацизма, а почистването е само първата стъпка от лекуване, което може да се окаже продължително.
Послание на акцията: нека покажем, че смислените хора са повече от тези, които оправдават собственото си безсилие с омраза към различните. нека покажем, че независимо дали в 1968 или днес да се прави любов, а не войни, външни и вътрешни е далеч по-важно.
Поканени: каним смели журналисти с въображение да отразят акцията и достойни хора да се присъединят.


Надежда: Разчитаме, че властите няма да пречат :))

Повече информация на:

Няма коментари:

Публикуване на коментар